Välittämisen ja todellisen rakkauden lahja

Marraskuu on säiden puolesta vaihtelevaa aikaa. Syksyn sateet alkavat hiljalleen hiipua ja lokakuun kosteus väistyy. Toisille se on lahja, jota ovat odottaneet. Yöpakkaset ovat yleisiä ja päivisinkin voi olla jo useita asteita pakkasta. Järvet ja pienemmät vesistöt jäätyvät. Luonto valmistautuu ottamaan talvea vastaan. Syksyllä vallinnut pimeys väistyy hiljalleen lumen myötä. Tosin Suomi on niin pitkä maa, että toisinaan pohjoista Suomea voi peittää lumi jo kuukautta aiemmin ja eteläisessä osassa maatamme on vielä vetistä, loskaa ja pimeää. Toisinaan osat voivat vaihtua. Olihan kuluvana kesänä Suomen Lapissa helteitä ja Etelä-Suomessa värjöteltiin alhaisissa lämpötiloissa.

Marraskuussa vietetään Pyhäinpäivää, jolloin useat ihmiset haluavat viedä kynttilöitä läheistensä haudalle. Saatamme nähdä upeita ja valaisevia kynttilämeriä. Loppusyksyyn ja alkutalveen valoa tuo myös adventin aika, jolloin kodeissa poltetaan kynttilöitä. Kristinuskossa valmistaudutaan jouluun. Vaikka joulu on ilon juhla, voi se olla monelle ikääntyneelle yksinäistä aikaa. Lisäksi se voi olla läheisille ja omaisille kiireistä aikaa. Mietitään mitä kenellekin hankitaan joululahjaksi ja muistellaan mitä aikaisempina vuosina ollaan viety. Usein ikääntyneillä alkaakin olla ”kaikkea mahdollista” kirjahyllyt ja kaappien päälliset täynnä. Mutta yksi lahja heiltä voi puuttua, joita emme aina lähimmäisinä huomaa… Ikääntyneet kaipaavat usein aikaa, seuraa, yhdessäoloa ja turvaa. He tarvitsevat apua arjen askareissa. Omaishoitajat tarvitsevat vapaata ja heille riittää usein suhteellisen lyhytkin aika omien ajatustensa kanssa.

Miltä tuntuisi antaa ikääntyneelle ystävälle, naapurille tai omille vanhemmille vaikkapa seuralahjakortti esimerkiksi harrastukseen? Tai siivouslahjakortti? Entä hoitopalvelua kotiin tai omasihoidon sijaistamista? Tai onko sinulla huoli läheisesi muistiterveydestä, jolloin ostaisit hänelle asiantuntijan tekemän muistitutkimuksen lahjaksi? Tarjoamme toisenlaisia lahjoja; ikääntyneille merkityksellisiä ja tärkeitä palvelulahjakortteja. Lahjakortin hankkiminen ja antaminen on todella hyvä vaihtoehto esinelahjalle, jota lahjan vastaanottaja arvostaa. Lahjakortin saaminen palveluiden käyttöön tuo merkityksellisyyttä ja lisää turvaa. Lahja, jonka saaja muistaa varmasti!

Aikaisemmassa Ajankohtaista -tekstissä kerroimme, kuinka eräs mies olisi halunnut mennä käymään lapsuusajan seuduillaan, mutta hänellä ei ollut turvaa eikä saattajaa käytettävissä. Tällainen elämyspalvelulahjakortti on erinomainen lahja, jonka voi hankkia lasten kanssa yhdessä. Kysy lisää lahajakorteistamme ja palveluistamme tästä tai soita 044 536 0704.

Hyvää alkavaa talvea!

Tagged , , , .