Kuinka ikääntyneet pääsevät Hoitavan asiakkaaksi

Asiakassuhteiden kasvaessa ja niiden pidetessä olemme havainneet, että ikääntyneet arkailevat ottaa yhteyttä ensimmäistä kertaa. Toisinaan ikääntyneet tiedostavat olevansa avun tarpeessa, mutta eivät tiedä minkälaista apua he tarvitsevat. Kun olemme myöhemmin keskustelleet asiakkaidemme kanssa aiheesta, he toteavat, että olisivat olleet jo muutama vuosi sitten avun tarpeessa. He kertovat myös, että olisivat ottaneet aikaisemminkin palveluita, kun olisivat vain osanneet hakea sitä. Toisaalta asiakkaamme ovat sitä ikäluokkaa, että he ovat tottuneet tulemaan toimeen ”omillaan”. Ikääntyneet ovat hakeneet apua vasta ääritilanteessa.

Osa asiakkaista on myös sitä ikäluokkaa, joka ei itse pysty aktiivisesti etsimään palveluita. Aina ei pelkkä ikä ole rajoite, vaan toisinaan myös toimintakyky voi olla rajoitteena. Tällaisessa tilanteessa korostuu lasten tai puolison merkitys palveluita valittaessa. Kuusinen-Jamesin ja Seppäsen tutkimuksessa (https://journal.fi/janus/article/view/50712) selvisi, että myös muut sosiaali- ja terveysalan työntekijät, poliisi sekä isännöitsijät ovat tärkeässä roolissa palvelutarpeen arvioinnin aloitteen tekemisessä. Hoitava edistyksellisenä palveluntarjoajana tarjoaa veloituksettoman palvelutarpeen arvioinnin. Sen voi helpoiten tilata yhteystiedot -sivun kautta.

Joskus sorrumme ajattelemaan ikääntyneistä ettei heillä ole lainkaan tai riittäviä tietoteknisiä taitoja. Olemme tehneet yhteydenoton, monipuolisuudesta huolimatta yksinkertaiseksi. Puhelimen lisäksi Hoitavaan saa yhteyttä yhteydenottolomakkeella, jolloin vastaamme pyyntöön vuorokauden kuluessa. Lomakkeeseen voi myös rastia aihealueet, joista on kiinnostunut. Tätä kotisivuillamme olevaa lomaketta internetissä ovat käyttäneet mm. 86-vuotias nainen ja 83-vuotias mies. Siis ikääntyneet käyttäjät ovat osanneet käyttää lomaketta itsenäisesti. Lisäksi sähköposti hoiva@hoitava.fi osoitteeseen on nopea tapa ottaa yhteyttä. Viestiä voi lähettää myös sosiaalisessa mediassa facebookin kautta.

Jos Sinulla tai läheiselläsi on pienikin tunne, että tarvitsette apua, ottakaa rohkeasti yhteyttä. Se ei maksa mitään ja usein se avaa uusia mahdollisuuksia. Jos edelliset yhteydenottoon luodut vaihtoehdot tuntuvat vaikealta, voit soittaa numeroon 044 536 0704. Olemme teitä varten!

Tagged , , , .