Ikääntyneen naisen virkkaavat kädet

Ammattimainen, ihmisläheinen ja laadukas Hoitava

”Haluan panostaa laatuun ja sellaiseen toimijaan, joka on laadukas”, vastasi 88-vuotias Anna-Maija, kun kysyin häneltä miksi hän valitsi Hoitavan palveluidensa tuottajaksi. Mietin ensin, että mitähän laatu hänelle merkitsee ja miten hän määrittää laadun. Olimme hetken keskustelleet ja oivalsin, että hän on kyllä tuohon ikään mennessä käyttänyt monia terveys-, hoito- ja hoivapalveluita. Ja keskustelun myötä ajatukseni sai vahvistusta. Hänen miehensä oli ollut vielä vajaa vuosi sitten kotona kotihoidon turvin. Lisäksi heillä oli ollut kaksi muutakin palvelun tuottajaa.

Jaakon asuessa vielä kotona, yksi palveluiden tuottaja oli tuottanut kotisairaanhoidonpalvelut. Jaakko kun oli avustettava aivoverenkiertohäiriön saanut diabeetikko. Toinen palveluntarjoaja teki taloon siivouksen kahden viikon välein ja kolmas palvelumuoto oli ateriapalvelu. Anna-Maijan voimat omaishoitajana kuitenkin ehtyivät Jaakon toimintakunnon laskiessa ja Jaakko muutti tehostettuun palveluasumiseen. Anna-Maijalla siis todella oli kokemusta kotiin tuotetuista palveluista.

Nyt Anna-Maija tarvitsee itse palveluita. Hänellä on diabetes ja muita näkökykyä heikentäviä sairauksia. Palvelusopimusta tehdessä kuitenkin halusin kysyä, että mistä Anna-Maija voi tietää, että olemme laadukas toimija. Olimmehan kuitenkin suhteellisen uusi toimija. Hän vastasi, että meitä on suositeltu. Siis suositeltu, vaikka olemme toimineet vasta puoli vuotta ja asiakasmäärät ovat vasta kasvussa. Tuntui hyvältä. Lisäksi Anna-Maija vakuutti, että siihen asti toimintamme on ollut luottamusta herättävää. Hänellä ei ole tullut missään vaiheessa epäilevää tunnetta. Hän käytti myös termejä ammattimainen, ihmisläheinen, iloinen ja varma. Tuntui vieläkin paremmalta. Käytämmehän slogania ”ihminen ikääntyneelle – ihminen omaiselle”.

Nyt kun olemme tuottaneet Anna-Maijalle terveys-, hoito- ja hoivapalveluita parin kuukauden ajan, kysyin häneltä, että olemmeko olleet laadukas toimija ja onko hän saanut sitä laatua, johon hän halusi panostaa. Anna-Maija vastaa virkkuukoukku kädessään:”Ehdottomasti! Ja enemmänkin”. Tunnen suurta kiitollisuutta siitä, että olemme onnistuneet palvelemaan Anna-Maijaa ja muita asiakkaitamme niin, että he kokevat meidät laadukkaana toimijana ja että he voivat suositella meitä. Anna-Maija vielä jatkoi, että eihän ollut tajunnut, että saa samalta toimijalta näin laaja-alaisesti palveluita. Samalla Anna-Maija virnistää hymyillen ja heristää virkkuukoukkua kädssään ja muistuttaa siitä, että mieshoitajamme ompeli hänen miehensä villasukkien pohjaan jarrusukista leikatut pohjat.

Anna-Maija mainitsee vielä, että myös euroja on säästynyt. Tuotamme palvelut kustannustehokkaasti. Hänen ei tarvitse enää hankkia aterioitaan ateriapalvelun kautta eikä siivousta erillisen toimijan kautta. Hän saa kaikki palvelut meiltä ja on tyytyväinen tilanteeseen. Anna-Maija iloitsee siitä, että Hoitavan henkilöstö osaa soveltaa. Kun perunat kiehuu kattilassa, sillä aikaa laitetaan pyykit kuivumaan ja valmistellaan lääkitystä. Luppoaikaa ei tule ja toiminta on kuitenkin ikääntynyttä osallistavaa. Ja mikä parasta, euroja säästyy.

Onko sinulla tai läheiselläsi kotihoidon palvelutarpeita? Tuotamme laaja-alaisia hoiva-, hoito- ja terveyspalveluita. Teemme veloituksettoman kartoituksen ikääntyneen kotiin, joka ei sido mihinkään. Ota rohkeasti yhteyttä!